Recta final del Museu de Tortosa

Finalment s’ha arribat a la darrera etapa del procés museogràfic del nou museu de Tortosa.  L’experiència de treballar amb industrials locals, trencant el paradigma típic del gremi, ha estat positiva. La fusteria amb en Talarn, l’electricitat amb l’equip d’en Llangostera, el manyà amb Vericat (tremendos), la pintura amb l’Anna i d’altres industrials locals, amb el reforç inevitable de Tojay amb les serigrafies i de EGM per les impressions directes, s’ha reunit un equip de professionals que amb en Frederic Perers com a dissenyador i la Gemma Alberich a la gràfica han assolit un molt bon nivell d’acabats amb un resultat fresc, sanejat diria jo. És un museu que respira i deixa respirar. Ara cal veure com es viu l’experiència de les audioguies respecte a la multilectura que permet el sistema.

Cal destacar les aplicacions dels mapes en relleu i serigrafies en el interior de les vitrines.  La il·luminació es amb tecnologia LED, tant amb els Zumtobel regulables de les vitrines com amb els Erco de les guies superior.

Els suports de les peces s’ha realitzat amb el mateix concepte que les peces del MNAC. S’ha tingut especial cura en les peces lítiques del primer àmbit que s’exposen de manera individualitzada, talment com Tiffany’s.

El museu no presenta grans novetats, l’objectiu es poder oferir una visió cronològica comprensible del territori per mitjà de les seves col·leccions i poder dir que finalment a Tortosa, aquest diamant per polir,  ja tenen museu.

About jraromi

Consultor, facilitador, asesor y suministrador de procesos y servicios del sector cultural, especializado en museología y museografía. ...o de como 30 años de experiencia pueden servir para reducir costes...

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: