Protegint el patrimoni de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Dins el projecte de rehabilitació de l’antic hospital al Pavelló de l’Administració (futur Centre de Diàleg) es van retirar per a la seva neteja i restauració una quinzena de làmpades, el quadre de gran format “Trasllat de les restes de Santa Eulàlia” d’Aleix Clapès (1850-1920), diverses cadires dissenyades per Pere Domènech Roura (1930) i d’altres peces així com la protecció temporal d’una làmpada exempta al segon tram de l’escala.

La feina es va fer al decurs de dos dies amb col·laboració del Centre de Restauració de Bens Mobles de Catalunya que va facilitar el seu equip de conservadors i restauradors i part dels recursos tècnics necessaris, la constructora associada a la rehabilitació i l’AROMÍ, com a consultant, amb en Santi Sala i en Carles Ibarz com a tècnics manipuladors i en Josep Maria Cisa com a fuster. La col·laboració dels tres equips compartint recursos, va suposar un estalvi entre un 20% i un 30% de si ho hagués fet una sola empresa externalitzant recursos.

ENLLAÇOS RELACIONATS

Sant Pau

Centre de Restauració

About jraromi

Consultor, facilitador, asesor y suministrador de procesos y servicios del sector cultural, especializado en museología y museografía. ...o de como 30 años de experiencia pueden servir para reducir costes...

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: